13.09.2016

Lansering av Norsk kunstårbok 2016

Vi lanserer Norsk kunstårbok 2016 under Oslo kulturnatt
Fredag 16. september, 18:00
Rådhusgaten 19 (Galleri BOA / Gamle UKS)
Forfriskninger, leselounge

Presentasjon av luksusvaremerket SANKE kl.19.00
Alle som kjøper Norsk kunstårbok under lanseringen vil motta gratis goodiebags fra SANKE.


Norsk kunstårbok 2016 er første bok i en serie på tre som tar utgangspunkt i opplevelsen av en verden i drastisk og uoversiktlig endring, med globalisering, miljøødeleggelser, migrasjon, usikker verdensøkonomi og eskalerende teknologiutvikling.

De siste årene har et nytt sett med begreper formet kunstdiskursen og -produksjonen, som objektorientert ontologi, det posthumane og antropocen, i tillegg til kunstverdens eget begrep post-internett kunst. Bruken av disse begrepene handler om et ønske om å finne nye verktøy for å forstå en virkelighet som blir stadig mer uforutsigbar.

Norsk kunstårbok 2016 ser nærmere på denne situasjonen gjennom nyskrevne tekster av medieviter og kurator Ellef Prestsæter, litteraturkritiker og essayist Susanne Christensen og professor Jan Jagodzinski, samt en samtale med teoretiker og aktivist Franco (Bifo) Berardi. I tillegg inneholder boka et intervju med direktør på Nasjonalmuseet Audun Eckhoff.

Nytt av året er en serie personlige årsoppsummeringer fra seks av landets største byer. Arne Skaug Olsen skriver fra Bergen, Margrete Abelsen fra Trondheim, Leif Magne Tangen fra Tromsø, Jan Freuchen fra Kristiansand, Frode Markhus fra Oslo og Heather Jones, Astrid Helen Windingstad og Marte Danielsen Jølbo fra Stavanger. Rapportene kompletterer de etablerte spaltene «Kunstnere velger kunst» og «Redaksjonens valg».

Velkommen!

NORSK KUNSTÅRBOK 2016
Redaktører: Ketil Nergaard og Arve Rød

Norsk kunstårbok utgis på Pax Forlag med støtte fra Norsk kulturråd.


<< Tilbake / Back